admin
on
19 joulukuun, 2022

Maailman suurimmat hyväntekeväisyysjärjestöt: Top 10

Hyväntekeväisyys on Lions Clubin tärkeimpiä arvoja. Keräsimme yhteen suurimmat hyväntekeväisyysjärjestöt, joiden kautta voit kantaa kortesi kekoon.

Hyväntekeväisyys on Lions Clubin tärkeämpiä arvoja. Lähimmäisten auttaminen, yhdessä tekeminen, arjessa auttaminen ja heikompien tukeminen ovat jokaisen Lionin sydämen asia. Lions Clubit ympäri maailmaa toteuttavat suuria hyväntekeväisyyshankkeita joko itsenäisesti tai yhteistyössä suurten hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa.

Suurimpien hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta lahjoittaminen ja auttaminen on helppoa ja vaivatonta. Keräsimme yhteen 10 maailman suurinta hyväntekeväisyysjärjestöä, joiden kautta jokainen voi kantaa kortensa kekoon erilaisissa hankkeissa. Kun lahjoitat luotettavan organisaation kautta, voit olla varma että apu löytää oikeaan osoitteeseen ilman välikäsiä.

Punainen risti

Punainen Risti (The Red Cross) on maailman suurin hyväntekeväisyysjärjestö. Järjestöön kuuluu noin 97 miljoonaa jäsentä sekä 20 miljoonaa vapaaehtoista. Punaisen ristin seitsemän perusperiaatetta ovat inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus sekä ykseys.

Suomen Punainen Risti (SPR) on vaikuttanut Suomessa yli sadan vuoden ajan. Tällä hetkellä järjestöön kuuluu noin 73 000 tuhatta jäsentä sekä 30 000 kerääjää ja vapaaehtoista. SPR:n kautta on helppo osallistua kansainväliseen ja paikalliseen auttamiseen joko lahjoittamalla tai osallistumalla vapaaehtoistoimintaan.

UNICEF

YK:n alla toimiva UNICEF lukeutuu Punaisen Ristin ohella maailman suurimpiin hyväntekeväisyysjärjestöihin. UNICEF toimii lasten oikeuksien ja perustarpeiden tyydyttämisen puolesta. Järjestön toiminta perustuu YK:n lasten oikeuksien sopimukseen, ja sen tavoitteena on koulutuksen, tasa-arvon, terveyden ja turvan takaaminen maailman jokaiselle lapselle.

UNICEF on tehnyt pitkään yhteistyötä Lions Club Internationalin kanssa toteuttaen toinen toistaan suurempia hankkeita suurella menestyksellä. Yksi suurimmista yhteistyöhankkeista on 1996 käynnistetty School-In-A-Box -kampanja, joka edistää lasten koulutusta kriisialueilla ja mahdollistaa katkeamattoman opetuksen.

Suomessa UNICEF on toiminut vuodesta 1967 alkaen. Suomen UNICEF edistää lasten oikeuksien toteutumista erilaisilla hankkeilla ja keräyksillä, joihin osallistumalla voit tukea muun muassa Vietnamin, Kenian, Nepalin ja Bolivian lapsia.

Bill & Melinda Gates Foundation

Bill ja Melinda Gates -säätiö on vuonna 2000 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on lahjoittaa elämän pelastavia terveystuotteita sekä teknologiaa kehittyviin maihin. Maailman suurimpiin hyväntekeväisyysjärjestöihin kuuluva säätiö rahoittaa muun muassa AIDSin, tuberkuloosin ja malarian ehkäisemistä, sekä rokotteiden kehittämistä ympäri maailmaa.

Sairauksien ehkäisemisen lisäksi Bill & Melinda Gates Foundation on lahjoittanut satoja miljoonia euroja koulutuksen parantamiseksi.

Säätiön suurin hanke ja tavoite on malarian hävittäminen vuoteen 2040 mennessä. Hanke aloitettiin vuonna 2007 yhteistyössä Malaria No More -järjestön kanssa.

WWF

WWF (World Wide Fund for Nature) yksi suurimmista ympäristön suojeluun keskittyvistä hyväntekeväisyysjärjestöistä. WWF pyrkii toiminnallaan hidastamaan ilmastonmuutosta sekä luomaan kestävää tulevaisuutta.

WWF:n toiminnassa on viisi painopistettä, jotka ovat merien ja sisävesien suojelu, metsien suojelu, kestävän kehityksen edistäminen, ilmastonmuutoksen ehkäisy sekä uhanalaisten lajien suojelu.

Suomessa järjestö on ollut aktiivinen jo yli 50 vuoden ajan, ja edistänyt ympäristönsuojelua niin kotimaassa kuin ulkomailla. Suomen WWF:n kummitoiminta on helppo ja vaivaton keino auttaa: voit itse valita avustuskohteen sekä kuukausittaisen lahjoitussumman.

Pelastusarmeija

Pelastusarmeija on ympäri maailmaa toimiva kristillinen hyväntekeväisyysjärjestö, jonka pitkä historia ulottuu yli sadan vuoden päähän. Pelastusarmeijan erityispiirteenä on armeijamainen hierarkia, joka mahdollistaa organisaation dynaamisen ja tehokkaan toiminnan.

Pelastusarmeija on toiminut Suomessa jo 1800-luvun loppupuolelta saakka. Pelastusarmeijan suurin hanke Suomessa on vuosittainen Joulupatakeräys, jonka on järjestetty vuosittain aina vuodesta 1906 tähän päivään asti.

Joulupatakeräyksen lisäksi järjestö tarjoaa muun muassa vähävaraisten lapsiperheiden taloudellista tukea, ruokajakelua, päihdetyötä, lasten leiritoimintaa sekä vanhusten hoivapalveluita.

Pelastakaa lapset

Pelastakaa Lapset (Save The Children) on 120 maassa toimiva lasten oikeuksia edistävä järjestö. Suomen Pelastakaa Lapset ry on kansainvälistä Save The Children -kattojärjestöä. Kattojärjestö perustettiin Lontoossa ensimmäisen maailmansodan jälkeen, päätavoitteena soda lapsiuhrien auttaminen.

Järjestön visiona on maailma, jossa jokaisen lapsen oikeudet toteutuvat tasapuolisesti.

Suomen Pelastakaa Lapset -järjestö järjestää kattavasti toimintaa ja avustusta lapsille. Merkittävimmät toiminnan muodot ovat erilaiset vapaaehtoishankkeet, adoptiot, perhehoito, perhekuntoutus sekä lasten hätäaputoiminta.

Comic Relief ja Nenäpäiväkeräykset

Comic Relief on Isossa-Britanniassa 80-luvulla hyväntekeväisyysjärjestö, jonka päätavoite on Afrikan nälänhädän helpottaminen vuosittaisten nenäpäiväkeräysten kautta. Comic Reliefien nenäpäiväkeräykset ovat keränneet satoja miljoonia euroja vuosien varrella.

Comic Reliefin lahjoitukset tilitetään aina lyhentämättöminä avustuskohteisiin. Tapahtumien kulut rahoitetaan sponsorien kautta.

Red Nose Day levisi Suomeen vuonna 2007, jolloin järjestettiin ensimmäinen Nenäpäiväkeräys. Huumoriin ja viihteeseen pohjautuva Nenäpäivä on tämän jälkeen toteutettu joka vuosi. Muutaman viikon kampanjat huipentuvat suoraan lähetykseen.

Suomen Nenäpäivä ei ole Comic Relief -järjestön alainen tapahtuma, vaan tapahtuman järjestää vuosittain Suomen Nenäpäiväsäätiö. Suomen Nenäpäivään osallistuu Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, UNICEF, Pelastakaa Lapset, Plan, Suomen Lähetysseura, Fida, Solidaarisuus sekä SASK.

Suomen Nenäpäiväkeräykset ovat keränneet lahjoituksia miljoonien eurojen edestä, ja ovat edistäneet muun muassa yli miljoonan lapsen opiskelua ja yli kahden miljoonan ihmisen terveyttä.

Plan International

Espanjan sisällissodan lapsiuhrien auttamisesta liikkeelle lähtenyt Plan International on 77 eri maassa toimiva hyväntekeväisyysjärjestö. Planin päätavoitteena on kehittyvien maiden lasten auttaminen sekä elinolosuhteiden parantaminen.

Plan International pyrkii myös kitkemään poikien ja tyttöjen välistä epätasa-arvoa. Etenkin Plan Suomi on kunnostautunut tyttöjen oikeuksien edistämisessä muun muassa Laosissa, Mosambikissa, Ugandassa sekä Etiopiassa.

Suomessa Planin toiminta perustuu kummitoimintaan ja kuukausilahjoituksiin.

World Vision

World Visionin toiminta käynnistyi vuonna 1950. Järjestö työllistää tänä päivänä yli 40 000 työntekijää. World Visionin avun piirissä on tänä päivänä hieman yli 100 miljoonaa ihmistä.

World Visionin toiminnan tavoitteena on lasten suojelu ja elinolosuhteiden parantaminen. Lapsityövoiman, lapsisotilaiden ja lapsiavioliittojen vähentäminen ovat yksiä World Visionin päätavoitteista.

Suomessa World Vision on yksi merkittävimmistä hyväntekeväisyysjärjestöistä. Kummitoiminta ja vuosittainen Tyttöjen päivä ovat auttaneet lapsia ympäri maailmaa aina 80-luvun alkupuolelta lähtien.

Hope – Yhdessä ja Yhteisesti

Listauksen ainoa täysin kotimainen hyväntekeväisyysjärjestö Hope tukee vähävaraisia lapsiperheitä ympäri Suomen. Järjestö perustettiin vuonna 2009, ja on kasvanut yhdeksi suurimmista Suomessa toimivista hyväntekeväisyysjärjestöistä.

Hopen toiminta pohjautuu yhteistyöhön yritysten ja sosiaaliviranomaisten kanssa. Suurimpia lahjoituksia ja toteutettua yhteistyökampanjoita ovat muun muassa Ikean 2011 tekemä yli sadan pakettiautollisen kalustelahjoitus, Woltin vuosittaiset jouluateria-keräykset sekä heavy metal -yhtye Metallican 55 000 euron lahjoitus vuonna 2019.