admin
on
26 toukokuun, 2023

Kannattaako hankkia aurinkopaneelit? 7 syytä siirtyä vihreään sähköön

Aurinkopaneelien suosio on noussut huimasti viime vuosina tekniikan ottaessa suuria harppauksia. Nyt kun sähkön hintakin on historiallisen korkealla, ovat aurinkopaneelit tuottaneet merkittäviä säästöjä useille talonomistajille. Sen lisäksi että säästät selvää rahaa, teet merkittävän ympäristöteon asentamalla oman aurinkovoimalan. Aurinkoenergian tuottaminen on täysin päästötöntä, jolloin suuremmankin kodin hiilijalanjäljen madallus on mahdollista. Oletko pohtinut siirtymistä vihreään sähköön? Jos…

Aurinkopaneelien suosio on noussut huimasti viime vuosina tekniikan ottaessa suuria harppauksia. Nyt kun sähkön hintakin on historiallisen korkealla, ovat aurinkopaneelit tuottaneet merkittäviä säästöjä useille talonomistajille.

Sen lisäksi että säästät selvää rahaa, teet merkittävän ympäristöteon asentamalla oman aurinkovoimalan. Aurinkoenergian tuottaminen on täysin päästötöntä, jolloin suuremmankin kodin hiilijalanjäljen madallus on mahdollista.

Oletko pohtinut siirtymistä vihreään sähköön? Jos vastasit kyllä, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa kerromme 7 syytä, miksi aurinkoenergiaan siirtyminen on kannattavaa niin ympäristön kuin lompakon kannalta.

Ympäristöystävällisyys

Kun haluat vähentää fossiilisten polttoaineiden kulutusta, on aurinkopaneelijärjestelmä tehokkain ylivoimaisesti keino. Aurinkopaneelijärjestelmä ei vaadi toimiakseen verkkovirtaa, vaan toimii täysin autonomisesti.

Aurinkoenergia on puhtain ja vähäpäästöisin saatavilla oleva energiamuoto. Aurinkopaneelit eivät tuota lainkaan päästöjä toimiessaan. Kun tuotat itse puhdasta sähköä, vähennät huomattavasti fossiilisten polttoaineiden tarvetta

Aurinkoenergiajärjestelmä kytketään suoraan kodin sähköverkkoon, jolloin paneelin tuottama sähkö korvaa verkkovirran niin kauan kuin auringonvalo ja paneelin kapasiteetti riittää.

Säästä sähkö- ja siirtomaksuissa

Sen lisäksi että aurinkopaneelit säästävät luontoa, säästävät ne myös lompakkoasi. Aurinkopaneelien perimmäinen tarkoitus on vähentää omaa sähkönkulutusta, jolloin alkuinvestointi maksaa pikkuhiljaa itsensä takaisin sähkölaskuissa säästettyjen eurojen muodossa.

Säästäminen ei rajoitu ainostaan sähkölaskuihin, vaan säästät myös siirtomaksuissa kuin sähkö tulee suoraan omalta katolta. Suuri osa säästöistä syntyy nimenomaan siirtomaksujen kautta. Aurinkopaneelit ovat ainoa keino päästä niitä karkuun.

Aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin keskimäärin 7-15 vuodessa, jonka jälkeen paneelit tuottavat puhdasta voittoa.

Ylijäämäsähkön hyödyntäminen

Kesällä aurinkoenergian tuotto on korkeimmillaan samalla kun sähkönkulutus on matalimmillaan. Arvokkaan ylijäämäsähkön hukkaaminen on kuin heittäisit rahaa kaivoon, joten sovi paikallisen sähköyhtiön kanssa joko ylijäämäsähkön myymisestä tai varastoimisesta virtuaaliakkuun.

Kesän kirkkaimpina kuukausina sähkölasku voi olla jopa miinusmerkkinen, kun myyt kaiken ylijäämätuoton sähköverkkoon. Tällöin voidaan puhua jopa satojen eurojen vuosittaisista hyödyistä.

Toinen vaihtoehto ylijäämäsähkön hyödyntämiselle on niin kutsuttu virtuaaliakku. Virtuaaliakkusopimuksessa sähköä ei myydä, vaan se varastoidaan myöhempää käyttöä varten. Varmista, että sopimus kattaa siirtomaksujen hyvityksen, jolloin virtuaaliakusta ei aiheudu ylimääräisiä kuluja.

Riittävän tehokas järjestelmä yhdistettynä kuluttomaan virtuaaliakkusopimukseen voi mahdolistaa täyden energiaomavaraisuuden.

Suuret harppaukset tekniikassa ja energiatehokkuudessa

Vielä 20 vuotta sitten aurinkopaneelit olivat kalliita ja matalatehoisia, jolloin niitä pidettiin epäkäytännöllisinä ylellisyystuotteina. Tänä päivänä tilanne on kuitenkin toinen, sillä aurinkopaneelien taustalla vaikuttava tekniikka on ottanut suuria harppauksia eteenpäin.

2010-luvun puolivälissä lanseerattu yksikidetekniikka moninkertaisti aurinkopaneelien hyötysuhteen. Vanhat monikidepaneelit ovat yksikiteisiin paneeleihin verrattuna tehottomia, eivätkä tuota läheskään yhtä suuria säästöjä.

Koska modernit aurinkopaneelit ovat entistä energiatehokkuutta, saadaan sama tuotto pienemmällä pinta-alalla kuin vuosia sitten. Tuottava järjestelmä ei vaadi katon täyttämistä, vaan muutamallakin paneelilla voit saavuttaa merkittäviä hyötyjä.

Modernit aurinkopaneelit ovat tehokkaita ja maksavat itsensä takaisin määräajassa.

Aurinkopaneelit ovat edullisempia kuin ennen

Tekniikan kehityksen myötä aurinkopaneelien hinnat ovat tulleen huomattavasti alaspäin. Yksinkertaisemman rakenteen ja kehittyneen tuotannon myötä aurinkopaneelien sarjatuotanto on kustannustehokkaampaa, mikä näkyy suoraan lopullisessa hintalapussa.

Vielä reilu kymmenen vuotta sitten keskikokoinen järjestelmä saattoi maksaa helposti yli 20 000 euroa tänä päivänä vastaavan järjestelmän maksaessa reilusti alle 10 000 euroa.

Aurinkopaneelit säilyttävät arvonsa kiinteistön hinnassa

Kaikkien muiden taloudellisten hyötyjen lisäksi aurinkopaneelit nostavat kotisi arvoa ja kysyntää. Aurinkopaneelit ovat trendikkäitä, ja yhä useampi talonostaja etsii nimenomaan aurinkopaneelikohteita.

Aurinkopaneelikohteen myynti voi johtaa vahvaan tarjouskilpailuun, jolloin arvonnousu on vielä enemmän kuin aurinkopaneelien alkuinvestointi.

Kun hankit aurinkopaneelit, nostat kotisi arvoa ja kysyntää asuntomarkkinoilla.

Aurinkopaneelit ovat pitkäikäisiä ja huoltovapaita

Tiesitkö, että modernit aurinkopaneelit tuottavat sähköä jopa 50 vuoden ajan? Kun investoit kerralla kunnon paneeleihin, tuotat ilmaista sähköä vuosikymmenten ajan. 

Aurinkopaneeleissa on hyvin vähän liikkuvia osia, minkä vuoksi ne ovat hyvin helppohoitoisia ja käytännössä huoltovapaita. Laadukkaat paneelit kestävät valtavat lumimassa ja säänvaihtelut. 

Yhteenveto – Siirtyminen vihreään energiaan

Aurinkopaneelien hankkiminen on investointi tulevaisuuteen. Laadukas järjestelmä ei ainoastaan säästä rahaa ja nosta kiinteistön arvoa, vaan edistää myös kestävää ja ympäristöystävällistä tulevaisuutta.

Oli tavoitteenasi säästää rahaa tai pienentää omaa hiilijalanjälkeä, tarjoavat aurinkopaneelit etuja jotka hyödyttävät sinua vuosikymmenten ajan.

Miksi hankkia aurinkopaneelit?

  • Aurinkopaneelit vähentävät kotisi energiantarvetta
  • Teet valtavan ympäristöteon ja tuet vihreää tulevaisuutta
  • Modernit aurinkopaneelit ovat laadukkaita ja kustannustehokkaita
  • Aurinkopaneelit tuottavat puhdasta voittoa vuosikymmenten ajan
  • Vähennät riippuvuutta fossiilisista polttoaineista
  • Voit saavuttaa täyden energiaomavaraisuuden