Tukikohteemme: Lions Quest – koulutusta opettajille

Hyväntekeväisyyskonsertissa voit tukea Lions Quest -koulutusta alakoulujen, päiväkotien ja yläkoulujen opettajille ostamalla Lions Quest -tukilipun. Mutta mitä on Lions Quest -koulutus?

Elämisen taitoja koululaisille

Sain koulutuksesta enemmän, kuin uskalsin odottaa. Otan heti uudet opit käyttöön! Suosittelen kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.

Lions Quest on maailmanlaajuinen koulutusohjelma, jonka suomalaiset opettajat eli maailman parhaat Lions Quest -kouluttajat ovat sovittaneet juuri suomalaisen opettajan tarpeisiin. Koulutuksessa opettajat tekevät oppilaiden harjoitteita itse ja saavat valmiita ideoita ja menetelmiä, joiden avulla oppilaat oppivat elämisen taitoja normaalien oppituntien aikana. Oppilaat saavat entistä parempia tunne- ja vuorovaikutustaitoja, paremman ryhmähengen luokkaan. Lisäksi on pystytty pienentämään syrjäytymisriskejä sekä kohtaamaan paremmin aikuistumiseen liittyviä haasteita.

Käytännön työkaluja opettajille

Koen, että ryhmäytyminen on ensisijainen asia työssäni. Muut tulevat sen jälkeen. Näkökulma siis muuttui. Haluan ehdottomasti lähteä vetämään tätä, vaikka ensin pienin askelin ja koen että olen etuoikeutettu, kun pääsin koulutukseen, koska kaikki muutkin luokat ja opettajat saisivat tilaisuuden päästä tällaiseen koulutukseen.

Koulutus on kaksipäiväinen ja sen aikana opettajat harjoittelevat uusia käytännönläheisiä  menetelmiä oppilaiden ryhmäyttämiseen ja elämän taitojen opettamiseen. Menetelmien harjoittelu ja kokeileminen koulutuksen aikana itse tekevät Lions Quest -menetelmistä opettajille vähemmän teoreettisia ja enemmän käytännönläheisiä. Lisäksi opettajat saavat materiaalikansion, jossa on valmiita harjoitteita moniin tilanteisiin erilaisissa luokissa ja pienryhmissä.

Lions klubit rahoittavat koulutusta

Lions klubien roolina on vain rahoittaa koulutusta ja antaa Lions Quest -kouluttajille ja siihen osallistuville opettajille mahdollisimman hyvät edellytykset tehdä koulutuspäivä.

Lue lisää

  1. Lions Quest -kotisivut (Suomi)
  2. Lions Quest -kotisivut (kansainväliset)
  3. Lions Quest Youtubessa
Kuinka voit ostaa Lions Quest -tukilipun
  1. klikkaa nappulaa alla ja mene konsertin lipunmyyntiin Tiketti.fi:ssä
  2. Osta lipputyyppi ”Lions Quest – koulutusta opettajille”
  3. Koska ei ole paikkalippuja, voit kutsua kaverit mukaan myöhemminkin

Esiintyjä: Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Aika: ke 5.12.2016 klo 19, paikka: Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa, Tapiola sali, Tukikohde: Tuetaan yhdessä näkövammais- ja nuorisotyötä, Järjestää: Lions Club Tapiola

– Lions Club Tapiola